lunes, 26 de enero de 2009

Sobre el blog Com un Miratge...

Alícia Álvarez Boixareu és la santcugatenca autora d'aquest blog sobre 'les rareses dels iankis' i la trajectòria del new president, Obama.
Es tracta d'un webside bilingüe, informatiu i alhora molt valoratiu i posicionat, especialitzat en matèria nord-americana. A ell, l'Alícia ha fet un seguiment (de moment en forma de 10 articles summament acurats) del seminari que imparteix el professor Josep Maria Perceval dins el quart curs de la carrera de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els seus articles són molt reflexius i els he valorat positivamet per la seva bona redacció i pel seu contingut, profunditzat i analitzat detingudament, és a dir, a cadascun d'ells es fa notable un treball previ de qualitat i temps de dedicació: no és una estuint que escrigui per escriure.

La temàtica d'aquests és variada (dintre de les seves possibilitats, tenint en compte l'especialització del blog): hi ha notícies d'actualitat referents a la realitat del nou president, així com columnes d'opinió sobre polítics relacionats (com Hillary Clinton) i també columnes de macrotemes, com el de la violència. En la meva opinió, però, destaca l'entrevista a Oralndo Jorge Mera, ja que a nivell periodístic està molt aconseguida i, a més, em sembla un blogger molt ben escollit per l'ocasió, amb moltes coses interessants a dir, autor d'un blog suggestiu i, a més, gran entenedor de la temàtica que es tracta: es nota que domina el tema a cadascuna de les seves respostes.

És cert que l'Alícia encara no s'ha centrat en cap aspecte de la campanya o de la recent legislatura de Barack Hussein Obama, però tot i això, considero molt adient el tractament que està fent sobre el seminari: no hi ha cap article que no sigui adequat ni cap afirmació que al meu entendre estigui malament exposada.

D'altra banda, i ja per concloure, a més del contingut he volgut tenir en compte també l'aspecte formal del blog pel meu comentari: el disseny és molt professional, tot i que és fruit de les plantilles predissenyades del blog, s'apropia molt correctement als continguts d'aquest i em sembla molt encertat, així com també les imatges i els vídeos que acompanyen els articles i la presentació general del blog (primer article) que és, segons la meva opinió, una molt bona forma d'obrir el seu espai d'introduïr les qüestions que després tracta.

En general, un blog interessant i ben fet: http://comunmiratge.blogspot.com/